Broodje pulled jackfruit met coleslawSoms heb je het gevoel dat je een enorme ontdekking hebt gedaan! Om het vervolgens ineens overal tegen te komen. Dit overkwam me laatst, toen ik voor het eerst pulled jackfruit proefde: een ervaring die ik meteen wil delen. Sinds een aantal jaren is Pulled pork is niet meer te vermijden op festivals. Maar van jackfruit, een gigantische vrucht uit Zuid-Oost Azië, blijk je heel eenvoudig een vegetarische versie te kunnen maken. Voedingstechnisch is jackfruit niet helemaal een alternatief, want de vrucht levert nauwelijks eiwit. Maar gecombineerd met wat peulvruchten of noten creëer je makkelijk een eiwitrijk gerecht vol voedingsvezels, kalium, B-vitamines en vitamine C. Dat laatste helpt het ijzer uit de peulvruchten en noten weer handig opnemen. Smaaktechnisch snap je ineens waar de term vruchtvlees vandaan komt: de vezelige structuur doet sterk aan draadjesvlees denken. Pulled jackfruit is vruchtvlees to the max!
Source:
Broodje pulled jackfruit met coleslaw