Beste, in mijn jarenlange zoektocht naar een gezond ontbijt dat ik graag blijf eten ben ik ondertussen aanbeland bij chia pudding. Op resto steeds zeer smakelijk maar als ik het zelf maak blijft die smaak en ook vooral de consistentie zoek. Ik heb al verschillende ongezoete soorten melk geprobeerd (amandel, hazelnoot, soja..), gebruik vers chia zaad, 10 minuutjes roeren vooraleer in de ijskast. Sinds kort gebruik ik ook een beetje kokos creme om het aan te dikken (wat het weer minder gezond maakt) in navolging van het Exki recept*. Maar het lukt mij enkel om een vaste consistentie/pudding te bekomen als ik er een heel grote hoeveelheid chia's aan toevoeg wat effect heeft op de smaak. Waar loopt het fout? Meer kokos creme aan toevoegen, maar dan wordt het te ongezond? Of valt dat nogal mee zolang ik er maar niet teveel suiker aan toevoeg? Merci!
https://exki.com/nl_BE/menu/product/9105101-chia-kokos-3003