Ook een verborgen koolhydraat: de meeste pasta's zijn wit! Uiteindelijk ben je dan, zogezegd, witbrood met pastasaus aan het eten. Volkorenpasta's en zilvervliesrijst hebben meer calorieën, maar ook meer ballaststoffen, dus je heb er minder van nodig omdat je sneller vol zit. Bovendien gezonder.
En inderdaad, om af te vallen is het juist belangrijk het lijf flink te laten verbranden, zonder teveel calorieën binnen te krijgen. Gaat het makkelijkst met dingen die wel 'groot' zijn maar weinig of moeilijk te extraheren voedingswaarde hebben, zoals niet-zetmeelhoudende groentes (dus niet erwten ofzo, maar courgettes), rauwe dingen, of van die übervolkoren zaken.
Om nog even iets in de discussie over calorieën te gooien:
Ik heb een dieetkookboekje waarin gewerkt wordt met 'negatieve calorieën'. Voedingsmiddelen die meer energie kosten om te verbranden dan ze opleveren als je ze eet. Zoals spruitjes. Daar kun je dus van eten wat je wilt. Dat komt overeen met niet-zetmeelhoudende groentes.