Er zit eigelijk zero smaak aan vlees.Het zijn de kruiden en specerijen die het'm doen.
Dat is zo'n typisch 'ik ben vegetariër dus alle argumenten tegen vlees zijn goed, ook als deze argumenten geen rationele basis hebben-argument'.
Vlees heeft zeker niet minder smaak dan plantaardig voeding. En net zoals bepaalde plantaardige voeding net lekker wordt door het gebruik van kruiden worden bepaalde vleesgerechten ook net lekker door het gebruik van kruiden. Maar aan de andere kant zijn er plantaardige gerechten die ook niet gekruid smaakvol zijn, en dat gaat evengoed op voor bepaalde vleessoorten.
'k Denk dat, om maar een voorbeeld te geven, veel spek helemaal niet gekruid wordt. Integendeel, spek wordt vaak gebruikt als smaakmaker. En waarom zouden vleesextracten (bouillon, vleesextracten in bepaalde chips, ...) net gebruikt worden als smaakmakers als vlees van nature zero smaak zou hebben zoals jij beweert?
En waarom is het nog steeds zo moeilijk, eigenlijk onmogelijk, om de smaak van vlees te evenaren door het gebruik van plantaardige ingrediënten (en dat heeft niet alleen met textuur te maken, textuur heeft wel een belangrijke invloed om de smaakgewaarwording).
Er zijn goede argumenten om geen vlees te eten, maar dat vlees geen smaak zou hebben is volkomen onwaar.