Ik zal nog even verslag uitbrengen van wat ik allemaal heb voorgeschoteld afgelopen zondag:
-Libanese soep met linzen, uitjes, komijn, peper en zout.
-Börek in 2 verschillende varianten nl.: met spinazie, feta en pijnboompitten, met spinazie, feta en pittige olijven dit mengsel gaat in de bladerdeeg, vouw het dubbel met een kwastje wat ei erover heen smeren en bestrooien met sesam.
-Eigen verzonnen tabouleh(oïde) salade met bulgur, komkommer, tomaat, peterselie, pijnboompitjes, feta, kikkererwten en munt met een scheutje citroen en olijfolie eroverheen.
-courgetterolletjes en auberginerolletjes met mozarella met een sausje van rode pesto gemengd met een beetje balsamicoazijn, citroenrasp en wat pijnboompitjes erdoor.
-Zelfgemaakte tzatziki; Turkse joghurt, 2 teentjes pure knoflook erdoor, komkommerrasp en gedroogde munt eroverheen strooien.
Dit alles geserveerd met bagels, Turks brood en Grieks olijvenbrood, losse kaasjes zoals mozarellla, grana pardano, feta, hummus, aubergine salade, zongedroogde tomatentappenade met walnootjes en heel veel verschillende soorten olijven.
Het was erg lekker en erg geslaagd. Na het eten voelden we ons net een skippybal.