Wie eet er wel eens bloemen? Ik bedoel geen bloemkool of broccoli, maar bijvoorbeeld goudsbloemen, vlierbloesem of viooltjes of iets dergelijks. Ben ook benieuwd of het eten van bloemen van gezond is en waar ik hier meer info over kan vinden.
Niet( on)gezonder dan stengels, bladeren of wortels. Soms lekkerder, soms niet.
We krijgen ongemerkt meer bloemen binnen dan we denken: goudsbloemen in huidolie (calendula, huid=grootste opnemend orgaan), vlierbloesemwijn, (gesuikerde) viooltjes op gebak, hibiscusbloemen en jasmijn- en lindebloesem in de thee, Lieve-vrouwe-bedstrobloemetjes in de vruchtenbowl. Paardebloemen in de sla. Wat te denken van bloemknopjes: kappertjes, kruidnagel.
Hier en
hier iets meer.
Maak niet de vergissing die ik een keer op m'n bord kreeg in een eetcafé. De kok had in plaats van verse lavendelbloemetjes, de gedroogde variant uit een potpourrimengsel over een salade gestrooid (die meestal hun eigen echte geur niet meer hebben, maar doordrenkt zijn met synthetische geurolie).