Ik zou er zelf wel moeite mee hebben als 'mijn eten' direct na het vlees in de pan (of skottelbraai) zou belanden, tenzij hij tussendoor goed wordt schoongemaakt. Niet zozeer uit principe als vanwege de vleessmaak. Verdeelstukjes of rooster lijkt me inderdaad wel handig. Of koop nog een klein, goedkoop barbecuetje erbij.
Als we kamperen, barbecuën we vrijwel elke avond. Net als Antje ook paprika, courgette, aubergine, venkel. Met een flesje olijfolie en een basisvoorraad gedroogde kruiden (oregano, basilicum, peterselie, rozemarijn, dat werk) kun je de groente lekker marineren. Ook champignons met wat marinade in het gaatje-waar-het-steeltje-zat (of kruidenboter) zijn erg lekker. In aluminiumfolie gepofte gemarineerde aardappeltjes. Vaak ook iets kazigs (halloumi) en soms ook een vegetarisch worstje of zo. Erbij een uitgebreide salade en natuurlijk lekker (stok-)brood. Afwisseling genoeg dus.