Ja, had ik ook gezien! Bij deze voor de niet-Volkskrantlezers het recept:
Ingrediënten:
250 g gekookte ronde rijst
100 g havermout
150 g gebuild meel
125 g blanke rozijnen
50 g gedroogde abrikoos
200 ml perendiksap
2 el kaneel
1 tl vanillepoeder
2 el sesamzaadjes
Kook 200 gram rijst, met een vingerkootje water boven de rijst, in een halfuur tot 45 minuten gaar (voor de cake 250 g gekookte rijst afwegen).
Vet een cakevorm in met neutrale olie. Rooster de sesamzaadjes licht in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat ze vervolgens op klein vuur vijf minuutjes een beetje doorpoffen. Gooi in de vorm en draai rond zodat de zaadjes mooi verspreid raken over het oppervlak. Rooster de noten kort op hoog vuur.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de abrikozen in kleine stukjes. Meng nu alle ingrediënten in een grote kom met een opscheplepel zeer goed door elkaar. Het moet een coherente, dik-plakkerige massa zijn. Gooi het mengsel in de vorm en druk het met de lepel (die u eventueel even nat maakt om plakken tegen te gaan) zeer stevig aan.
Bak de cake in een halfuur gaar en laat goed afkoelen. De plakken kunnen uitstekend ingevroren worden.
Groetjes, Toetje