rotivellen zijn stiekem heel makkelijk en lekker zelf te maken! mij is altijd verteld dat het heel moeilijk was, maar dat is vast een complot van surinamers om ons onwetend en afhankelijk te houden
je kookt aardappels, stampt ze, maakt ze goed op smaak met peper en zout (voor de echte roti-smaal: madame jeanette pepers), en maakt er kleine balletjes van.
intussen maak je een deegje van meel en water: begin met de helft van het meel (ongeveer 50 gr per roti) en doe er water bij tot het bijna zo dun is als pannekoekendeeg, dan de rest van het meel erbij (lang leve de mixer met deeghaken) zodat je een redelijk stevig deeg krijgt (dat heel plakkerig is). maak hier ook balletjes van (een balletje per roti dus). maak nu een kuiltje in een balletje deeg, doe hier het (kleinere) balletje aardappelpuree in, maak het deegballetje weer dicht en rol voorzichtig uit (op een werkblad met heel veel bloem, anders krijg je het er nooit meer af). dan een beetje boter warm maken in een koekepan, roti erin, snel omdraaien, boter op de roti, weer omdraaien en boter op de andere kant, en dan bakken tot het er goudbruin en smikkelbaar uitziet.
het meeste werk is het nog om daarna je keuken weer schoon te krijgen!