Ik kwam dit bijzondere recept tegen op de site van een Zutphense olijfolie/tapaswinkel. Het won de pastarecepten wedstrijd.
http://www.olio-zutphen.nl/ravioli-met-een-hartig-zoete-vulling.htmRavioli met een hartig-zoete vulling (Mevrouw R. Hoeve uit Amersfoort) Voor 8 personen
Voor de vulling: 100 gr verkruimeld witbrood
100 gr verkruimeld roggebrood
50 gr geraspte harde ricotta
50 gr geraspte grana
50 gr met boter vermengde peterselie
50 gr gewelde rozijnen
2 eieren
1 borrelglaasje rum
2 eetlepels suiker
snufje zout
Voor het deeg: 500 gr bloem
zout
melk
Voor de saus: gesm. boter
grana
gerookte ricotta
Maak de vulling liefst de avond van tevoren.
Meng alle ingrediënten tot u een stevige massa hebt waarvan u balletjes kunt maken. Begin met 1 ei, indien nodig gebruik het 2e ei.
Leg de bloem in een bergje op het werkvlak.
Maak een kuiltje in het midden, voeg een snufje zout toe, doe wat melk in het kuiltje en kneed dit tot een elastische rol. Rol het deeg uit tot een lap van 2 millimeter dik en bedek deze met een doek, zodat hij niet uitdroogt.Steek met een ronde vorm (bijv. een glas) rondjes uit het deeg van plm. 5 cm., schep een lepeltje vulling op het deeg en bevochtig de randen met een natte vinger.
Klap vervolgens het rondje dubbel zodat je een halve maanvorm krijgt. Randen goed aandrukken.
Kook de ravioli ongeveer 10 min. in een pan met ruim kokend water met wat zout. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en serveer ze met gesmolten boter en wat geraspte grana en wat ricotta.