Okee, U vraagt, wij draaien (nog twee uur te doden voor ik richting vliegveld kan...)
-Check de pastamachine. Goedkope merken hebben de rollers niet 100% parallel staan, zodat de ene helft van je pasta sneller gaar is dan de andere helft. Dit willen we natuurlijk niet.
-Bloem. De meeste in Nederland verkochte bloem bevat een te laag percentage gluten voor pasta. Het eindresultaat wordt waterig en slijmerig. Bij Italiaanse toko's kan je voor een schandalig godsvermogen pastabloem kopen, maar als er een molen in de buurt is ben je daar een stuk goedkoper uit.
-De verhoudingen tussen bloem en ei zijn richtlijnen; 100 gram bloem op 1 ei is soms te veel, en soms te weinig. Begin met te weinig bloem en voeg toe totdat het deeg goed voelt. Dat is: niet aan je vingers plakt en elastisch is.
-Je zou denken dat je wel wat stappen over kan slaan bij het steeds dunner rollen van je pasta. Als je het deeg goed genoeg hebt gekneed (minstens tien minuten) kom je er mee weg, maar meestal vallen er gaten in.
-Vooral veel aanpielen met kleurtjes, vulling, vormpjes etc! Pasta maken is zoveel werk dat het zonde is om iets te maken dat je ook in de winkel kan kopen, vaak voor minder geld.