Wij zijn gisteren teruggekomen uit Marokko.
Het was toch wel heel moeilijk om vega te eten en veganistisch al helemaal.
De hoofdmoot van het eten in restaurants bestaat uit tajines (stoofpotten) en couscous. Die bieden ze dan vaak vegetarisch aan, met de hand op hun hart, maar dan blijkt er toch kippenbouillon overheen te zitten en vindt je ergens onderop per ongeluk een stukje kip terug op je bord. Bouillonblokjes meenemen, dat heeft ons een paar keer gered. En uitleggen dat je het alleen maar wilt met kruiden en olie wil ook nog weleens lukken.
Verder zijn er heel veel lekkere salades, zoals Salade Variee: meestal een stuk of vijf verschillende salades op je bord, incl. aardappel- en bietensalade. Erg lekker (voor een paar keer).
Ook is het moeilijk, als je veganistisch eet, om je eiwitten binnen te krijgen (melk/kaas/yoghurt is wel goed te krijgen). Wij dachten dat het het land van de kikkererwten was, maar die hebben we maar heel weinig gezien. In Marrakech kun je trouwens wel goed eten in Hotel Ali, vlakbij Djemma el Fna, daar hebben ze elke avond buffet, ook voor niet-hotelgasten, het meeste is daar vegetarisch.
Mocht je toevallig nog in Casablanca verzeild raken:daar kun je falafel en hummus eten in een soort fastfoodrestaurant in de binnenstad, vlakbij het voetgangersgebied en de McDonalds.