t duurde even, heb er één gevonden
Linzenpat� met olijven, uit lekker vegetarischnodig voor 4-5 personen:3 lente-uitjes
75 gr zwarte olijven zonder pit
2 blikjes linzen (� 400 gr)
3 eieren
1 1/2 dl bulgaarse of griekse yoghurt
1 potje (ca. 135 gr) rode pesto
1 el gesnipperde proven�iaalse kruiden
zout, peper
bosje waterkers
bereiding- Verwarm oven voor op 175 graden, vet een pat� of cakevorm (inhoud ca. 1 liter) in en bekleed de bodem met een ingevet tsukje bakpapier.
- Snijd de schoongemaakte uitjes in smalle ringetjes en de olijven in plakjes
- laat de linzen in een zeef uitlekken. Pureer de helft van de linzen met een staafmixer of in een foordprocessor en klop de eieren, yoghurt en pesto erdoor
- Meng de rest van de linzen. de uiringetjes, de olijven en de kruiden erdoor, breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper en schep het in de vorm
- zet de vorm in een braadslede met een laag kokendheet water. Laat de linzenpat� in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar worden
- neem de pat� uit de oven en laat hem ca. 10 minuten in de vorm afkoelen; verwijder de vorm
afwerkingsnijd de pat� in plakken (de pat� is vrij los van structuur) en garneer met toefjes waterkers
lekker met frietjes en tomatensalade
dit is trouwens hetzelfde recept als dat wakker dier vorig jaar heeft uitgedeeld (mag dat zomaar? Ik zie nergens een bronvermelding) alleen doen zij ook nog veldsla op borden en leggen de paté daar bovenop