Basis voor ragout (vulling):
50 g boter
30 g bloem
0,75 l bouillon/gastrique (naar keuze)
boter smelten, bloem toevoegen en enkele minuten garen. Bouillon (koud!) erbij en doorroeren tot een stevige massa is ontstaan.
Je favoriete ingredient toevoegen: paddestoelen, kaas, garnalen, mosterd, tomatenpuree, kruiden, enz enz zolang de ragout niet veel dunner wordt.
Elke kaas is bijna wel geschikt.
Kruiden als dille, marjolein of tijm zijn bij bepaalde combinaties goed toe te voegen (experimenteer!)
1-Daarna de ragout in kroketvorm of bitterbalvorm "kneden".
2-Door bloem halen en beetje aandrukken.
3-Door eiwit halen (geen geel, want dan begint hij te soeffleren).
4-Door paneermeel halen en wederom lichtjes aandrukken.
5-Stap 3 & 4 herhalen tot er een stevig laagje omheen zit.
6-Frituren voor maximaal 4 minuten op 175 graden.
Ipv van ragout kan ook stevige (niet droog!) aardappel - knolselderij of wortelpuree gemaakt worden, goed opsmaak brengen en je hebt groente/aardappelkroketten.
Knapt hij uitelkaar?
ragout te dun, iets meer bloem gebruiken.
te zachte panneerlaag, volgende keer beter aandrukken.