Hier nog wat vd NVB:
Advies
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor eiwit (vastgesteld door de Gezondheidsraad) bedraagt voor volwassenen 0,9 gram per kilogram lichaamsgewicht. Per dag heb je dus zo'n 40-65 gram eiwit nodig.Praktisch gezien komt dit bijvoorbeeld neer op een consumptie van 6 sneetjes volkorenbrood besmeerd met margarine en belegd met kaas of pindakaas, 2 glazen halfvolle melk en een schaaltje vanillevla.
Voor mensen met een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon ligt de aanbevolen hoeveelheid eiwit respectievelijk 1,2 tot 1,3 keer hoger. Dit vanwege de iets mindere eiwitkwaliteit van deze voedingen in vergelijking met een voeding met vlees en/of vis. Van de plantaardige eiwitbronnen, komt de eiwitkwaliteit van soja nog het meest overeen met de eiwitkwaliteit van vlees. Eieren en melk scoren wat betreft eiwitkwaliteit overigens hoger dan vlees en soja. Product Eiwit Margarine, plantaardig (5 gram) 0,01 gram
Plak kaas, Goudse (20 gram) 4,8 gram
Pindakaas (15 gram) 3,7 gram
Glas halfvolle melk (150 ml) 5,4 gram
Schaaltje vanillevla (150 ml) 4,2 gram
Rode kidneybonen (75 gram) 16,6 gram
Kippenei, gekookt (50 gram) 6,6 gram
Snee volkorenbrood (35 gram) 3,08 gram
Portie zilvervliesrijst (100 gram) 3,1 gram
Tahoe / tofu (100 gram) 11,6 gram
(Bron: NEVO tabel 2001)http://www.vegetariers.nl