Ik heb ook wel zo'n oud basiskookboek liggen, ik weet even niet meer van welke uitgever/schrijver. Maar daarin worden groenten vaak zo enorm lang gekookt! Of is dat in de boeken die jullie noemen niet zo, bestaan er ook moderne versies van?
Het kookboek van de boerinnebond bestaat al meer dan 75 jaar maar wordt om de zoveel jaren vernieuwd (waardoor het nu reeds meer dan 1000 bladzijden telt en ook voldoende aandacht besteed aan moderne voedingsgewoontes en kooktechnieken) .
En het kookboek raad zeker geen te lange kooktijden aan. Het besteed heel veel aandacht aan eenvoudig, gezond, evenwichtig eten met de 'echte' smaak van de ingrediënten. Moeilijke recepten, onnodige bladvulling, ... zal je er niet in vinden. Wel goede informatie en vele honderden (duizenden) recepten.
Zoals je merkt, ik kan het alleen maar aanraden. (Ons kookboek, drukkerij Lanno Tielt, ISBN 90-804844-2-3)