pompoenen moet je zelf kweken ! :O T'is zo gemakkelijk, gewoon op je keukenafval dat je al een jaar hebt verzamelt en al een heus hoopje compost is geworden. Neem de echte hokkaido's, die zijn klein, fijn, hels oranje, vast en zoet.
T'is niet zonder gevaar ze te schillen dat geef ik grif toe.
Ik doe het zo, ik halveer die gust en dan leg ik het plat gedeelte op een plank. met een scherp mes kun je schavend de harde pel wat verwijderen. Voor het binnenste gedeelte neem ik een soeplepel, dan kun je er mooi ingaan. De pitjes en die vegetarische "baarmoeder "inhoud, laat ik drogen, ze zitten vol met mineralen o.a zink.
Ik snij hem in blokjes en dan doet men vrouwke de rest
, Zeker en vast de mierikswortel versgerasp op het einde toe tevoegen, of wanneer deze delikatesse op je bord komt. Ik voeg er gefermenteerde soya (miso) aan toe en die verse mierik. Echt een sterk anti-bioticum, zuiveraar. Zie eens op
http://kapaza.be/merlijn, die heeft plantjes en stekjes.