Quornkerrie
- 1 bakje Quornstukjes
- 1 hele grote rode ui (helft in ringen, andere helft gesnipperd)
- 1 klein bekertje crème fraiche
- 2 handjes diepvriesdoperwten
- 2 handjes gehakte peterselie (waarvan 1/3 gehakte koriander bijmag)
- 2 koffielepels sambal oelek
- 2 royale theelepels kerriepoeder (ik gebruik gewone van de AH)
- 1 hele grote (of 2 van gewoon formaat) knoflookteen
Bak de quornstukjes in een beetje olie bruin aan. Doe er dan de gesnipperde ui bij, en bak deze glazig. Dan de knoflook erbij persen en even bakken.
Doe er de sambal bij en roer goed door. Dan de uiringen en deze ook even zacht bakken. De kerrie erbij, en goed alles omroeren. Doperwten erbij, en deze even laten garen. Blijven roeren.
Dan het groen (peterselie en koriander) erbij en de crème fraiche. Even laten pruttelen tot de gewenste dikte is bereikt.
Serveren met witte rijst en komkommersalade.