p de AH-site staat een recept voor gevulde courgette met hüttenkäse. Wel met ham, maar die vervang je gewoon door iets anders (vega-ham met vismaak ofzo
).
Ik heb 'm gelijk ff opgezocht voor jullie.
Courgette gevuld met hüttenkäse en ham
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd in minuten
40 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 555 kCal - eiwit 30 g
vet 33 g - koolhydraten 35 g
Ingrediënten
2 courgettes
1 grote ui, gesnipperd
3 eetlepels olijfolie
1 dikke plak ham (100 g), in kleine blokjes
1 bakje hüttenkäse (200 g)
1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden
150 g geraspte belegen kaas
1 voorgebakken boulogne stokbrood
Materialen
lage ovenschaal
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225 ºC. Courgettes in lengte halveren en met lepel of meloenboor uithollen tot op 1/2 cm van wand. Vruchtvlees kleinsnijden en met ui in 2 el olie 3 min. zachtjes bakken. Ham toevoegen en 1 min. meebakken. Courgettehelften bestrooien met zout en peper. Hüttenkäse mengen met peterselie en helft van geraspte kaas. Courgettemengsel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Uitgeholde courgettes in ingevette ovenschaal leggen en vullen met courgette-kaasmengsel. Rest van kaas erover strooien en rest van olie erover druppelen. Schaal in midden van oven schuiven en courgettes in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. Stokbrood ernaast leggen en in 6-8 min. afbakken. Stokbrood in plakjes snijden en bij courgettes serveren.