Hallo iedereen.
Ik zit eraan te denken om pesco vegetariër te worden.
Het is voor mij maar een kleine stap, echter is er nog 1 obstakel, dat is tofu.
Voor mijn italiaanse en chinese gerechten gebruikte ik half om half gehakt, lekker mals en zacht.
Nou ben ik aan het stoeien met tofu naturel, het volgende werkwijze vond ik wel lekker;
De tofu naturel invriezen (eerst in porties verdelen en vocht eruit knijpen met theedoek)
Water opwarmen en dit met zout in een bak doen.
Tofu in leggen, strooi daar nog extra zout op en wacht 15 minuten.
Daarna droogknijpen en ruim peper en zouten en wacht 10 minuten.
Dan 3 minuten op matig vuur (ook niet eerst erg heet laten worden) bakken met ruim olijfolie.
Dit was lekker, maar kan het eigenlijk alleen bij bv, friet ofzo gebruiken, want het is knaperig.
Maaaar ik wil ook tofu mals maken (zacht dus)
Hoe doe je dit?
Word het vanzelf zachter/malser als ik het verder verwerkt in sauzen en waterige mixen?
Verder heb ik wel eens bij mensen van die kant en klare tofu gegeten, maar dat vond ik wat droog, hoe kan ik dat ook wat zachter/malser maken?