Vegatopia Forum

Smeersels voor op toastjes en stokbrood

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Gepost op: 22 juni 2003, 18:02:19 »
Mijn moeder (rights reserved) maakt altijd iets heel lekkers van tartex. Ze mengt een pot naturel tartex met twee tenen knoflook, een gesnipperd uitje, wat ketchup, peterselie, oregano en peper.  :kwijl:

Wie heeft meer lekkere homemade (ik selecteerde vegan er wel uit) vega smeersels voor tijdens de snackuren?

Voor broodbelegsmeersels zie hier.
« Laatst bewerkt op: 26 juni 2003, 10:18:40 door Annemieke »

Offline Anya

  • ****
  • 737
  • Geslacht: Vrouw
Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #1 Gepost op: 24 juni 2003, 16:11:19 »
Bruin stokbrood met Philadelphia/sojakaas, schijfjes komkommer, schijfjes radijs, fijngesneden rode ui, bieslook & verse peper. Yummie.

Danielle

Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #2 Gepost op: 24 juni 2003, 16:16:55 »
Tzaziki! Yofu met geraspte en uitgelekte komkommer, dille, peper, zout en knoflook

Danielle

Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #3 Gepost op: 24 juni 2003, 16:17:48 »
oh ja nog eentje:

geprakte banaan met pindakaas!

overanalizing

Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #4 Gepost op: 24 juni 2003, 19:40:25 »
Homemade houmus, met een beetje versgemalen zwarte peper geserveerd.

cake

Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #5 Gepost op: 24 juni 2003, 21:06:07 »
geprakte banaan met pindakaas!
of geprakte banaan en chocopasta!  :yummie:

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #6 Gepost op: 24 juni 2003, 21:13:01 »
Dat lijken mij nou niet echt combinaties voor bij de borrel...
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

willem1940

Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #7 Gepost op: 24 juni 2003, 21:39:42 »
Komijn-poeder of -zaadjes met iets vettigs of joghurt-achtigs, evt naar smaak nog iets zout toevoegen.

Vastbakken/grillen op een boterhammetje zal ook wel lukken. Kummel-zaad is familie, zelfde smaaktype. Toen ik lang geleden in Amsterdam werkte werden daar door een filialen-bakkerij met de slogan "groot in kleinbrood" of zo-iets, broodjes verkocht die "kummelstangetjes" heetten. Die haalde ik echt heel vaak tussen de middag ...

Komijn is een van die kruiden die je in Marokkaanse winkels altijd hebt.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #8 Gepost op: 24 juni 2003, 22:13:20 »
Mjah, ik was natuurlijk al bekend met de tartex, pesto, guacemole en tzaziki.
Maar ik was eigenlijk op zoek naar uh, nieuwere hippe smeersels.

abeltje

Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #9 Gepost op: 24 juni 2003, 23:34:37 »
Tapanades van:

 walnoten, olijfolie, knoflook, peterselie, peper en zout.

of

feta met zontomaatjes, rode peper, konoflook, zout en pijnboompitjes

of

gemengde paddestoelen op hoog vuur snel bakken in kruiden boter en dat op een  geroosterd boterhammetje.

of

artisjokken op olie pureren met wat pijnboompitjes en extra knolook en italiaanse kruiden.

of

recept uit kookboek van nigella bites;

gemengde noten in oven met, boter, bruine suiker, zout, cayenne peper, en verse rosemarijn. Ik ben wat luier ik doe het gewoon in de magnetron, ik vind het erg lekker, het is vet, zoet, zout, en pittig tegelijk.

hoop dat er wat lekkers voor je bij zit, anders hoor ik het graag,

snack ze!

Offline Anya

  • ****
  • 737
  • Geslacht: Vrouw
Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #10 Gepost op: 25 juni 2003, 11:49:40 »
Bruine bagels, besmeerd met Philadelphia/sojakaas gemengd met look, bieslook & peterselie, met rode uiringen, rozijnen & mango erop.

Danielle

Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #11 Gepost op: 25 juni 2003, 14:59:11 »
of geprakte banaan en chocopasta!  :yummie:
Dat lijkt me wel èrg zoet...
Inderdaad niet voor bij de borrel. Maar komijn (djintan) is ook erg lekker en kan ook bij fruit (banaan,pindakaas) over om 't wat pittiger te maken. Volgens mij smaakt dat best OK en zal 't zelf eens testen!

p.s. als kind wilde ik nooit komijnekaas omdat ik dat associeerde met koNijn...
« Laatst bewerkt op: 25 juni 2003, 15:01:07 door Danielle »

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #12 Gepost op: 25 juni 2003, 23:16:30 »
Het volgende schijnt lekker te zijn:

- rooster een notenmix in de pan
- hak dit tot gruis

De bedoeling is dat je brood in olie dipt en vervolgens in de notenmixgruis! Keb het nog nooit zelf geprobeerd. Het schijnt Egyptisch te zijn als ik het me goed herinner. Als iemand interesse heeft zal ik alles nog ff tjekke bij een vriendin.
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Sæna

  • ***
  • 294
Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #13 Gepost op: 25 juni 2003, 23:36:24 »
Beetje arachideolie in wadjan. 2 gesnipperde uien erbij, goudbruin en gaar bakken. 2 tenen knoflook persen en erbij. Direct pond gemengde gehakte noten erbij (wal-, hazel-, pecannoten , amandelen). Smeuïger maken met wat meer arachideolie. Zeezout en peper naar smaak plus een eetlepel ketoembar (gemalen korianderzaad). Eetlepel soja en 2 gedroogde peperoncinootjes verkruimelen en erbij. Af laten koelen en op brood. Zoet/zuurliefhebbers kunnen er voor het afkoelen nog wat 2 eetlepels mango- en ananasjam en een eetlepel ketchup bij doen.

Danielle

Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #14 Gepost op: 27 juni 2003, 16:35:53 »
Lijkt me een veredelde pindakaas...

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #15 Gepost op: 27 juni 2003, 17:24:56 »
Het volgende schijnt lekker te zijn:

- rooster een notenmix in de pan
- hak dit tot gruis

De bedoeling is dat je brood in olie dipt en vervolgens in de notenmixgruis! Keb het nog nooit zelf geprobeerd. Het schijnt Egyptisch te zijn als ik het me goed herinner. Als iemand interesse heeft zal ik alles nog ff tjekke bij een vriendin.
Ja, dat ken ik. Er kan volgens mij ook nog korianderzaad en zout bij, en andere kruiden. En ik heb ook wel eens iets gelezen over geroosterde kikkererwten.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Sæna

  • ***
  • 294
Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #16 Gepost op: 29 juni 2003, 16:03:22 »
Lijkt me een veredelde pindakaas...
D'r zit geen pinda in ...!  :P

willem1940

Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #17 Gepost op: 29 juni 2003, 16:10:21 »
Arachide-olie komt uit pinda's.

Offline Sæna

  • ***
  • 294
Re:Smeersels voor op toastjes en stokbrood
« Reactie #18 Gepost op: 29 juni 2003, 16:27:19 »
Joh ...!  ;) Zou ik dat niet weten?
Maar een beetje van die olie rechtvaardigt nog steeds niet de term pindakaas.

Offline Dick

  • ****
  • 517
  • Geslacht: Man
    • plenty food
Nieuwe plantaardige pate’s van Zonnatura
« Reactie #19 Gepost op: 05 juli 2003, 16:02:32 »
Nieuwe plantaardige pate’s van Zonnatura

Zonnatura heeft een paté bestaande uit drie smaken, tomaat, pesto en champignon.
Er zitten twee kuipjes a 50 gram in een doosje. Een doosje koste bij Bas € 1,65.
Deze pate is ook biologisch in tegenstelling tot de Sandwichcreme die Zonnatura uit de handel heeft gehaald.
Ik heb een boterham met pesto geproefd en het smaakt goed.

Het geweten spreekt, maar het eigenbelang schreeuwt.