was hier niet al eerder iemand die een recept uit dat boek wilde hebben? maar dan taboulleh ofzo
maargoed
voor 2-4 personen:
400 gram zwartoogbonen, of witte bonen, uitgelekt
1 sjalot, fijngehakt
1 lente-ui, in dunne plakjes gesneden
1 teen knoflook, geperst
2 el versgehakte koriander
6 kastanjechamps, in dikke plakke gesneden en in olijfolie gebakken
tamari
tabasco
zeezout en zwarte peper
2-3 el arachide-olie
prak bonen licht met vorl, meng alles behalve olie en zat dat opzij terwijl je de bijgerechten maakt (kappertjesmayo. groene salade, rucola, jonge spinazie of waterkers, plakjes tomaat, plakjes rode ui of gebakken uien)
verhit olie in koekenpan, maak van bonenmengsel met je handen 2 of 4 burgers, bak ze aan een kant tot ze bruin en knapperig zijn, draai ze met een spatel om en bak de andere kant
serveer in warme ciabatta of knapperige broodjes met salade en bijgerechten