Serving the Guest is een website over de kookcultuur in Sufi-gemeenschappen. Behalve veel
recepten zijn er ook nog verhalen, poëzie (Rumi wordt vaak geciteerd) en plaatjes te bewonderen.
De recepten zijn maar voor een deel vegetarisch, maar er staan genoeg interessante nieuwe combinaties bij om het de moeite waard te maken. De recepten zijn overwegend Noord-Afrikaans, Midden-Oosters tot Turks van aard, alhoewel er ook een paar Javaanse recepten tussen schuilen. De hoeveelheden zijn meestal voor een weeshuis, maar het is makkelijk om wat uit de recepten weg te laten of om ze iets aan te passen.
Onder andere de
linzensoep, de
Tekke Pilaf en de
Ful Medames zijn aanraders. Maar er staan ook recepten voor muntthee en bryani.
De beschrijvingen de sociale (de nagenoeg heilige gastvrijheid!) en spirituele kanten van eten dragen bij aan de inspiratie om te gaan koken.
Gezien dat de site door één persoon samengesteld is, een absolute topper.