Vegatopia Forum

Broodbeleg, zoet en hartig, ook zelfmaak.

0 leden en 25 gasten bekijken dit topic.

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.915
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #660 Gepost op: 28 april 2015, 12:26:36 »
De Albert Heijn verkoopt zelfs speltpizza's tegenwoordig, lekker, maar broodbeleg is het niet.

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #661 Gepost op: 28 april 2015, 12:58:26 »
Stroop en jam blijven ook goed. Maar daar zit suiker in.

Offline Sam

  • ******
  • 7.148
Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #662 Gepost op: 28 april 2015, 13:11:17 »
De recepten voor verse hoemoes op internet zijn prut, dus daar begin ik niet aan.
Verse humus: met neme een blik kikkerwten en doet die in een bak. Men doet erbij peper, zout, paprikapoeder, scheut olijfolie, teen knoflook uit de knijper, kneep citroen/limoensap uit een knijpflesje (blijft eeuwig goed) en een eetlepel tahin. Prakken of staafmixeren. Klaar. Ik heb verse hummus binnen 2 minuten op tafel. Is veel sneller dan kaas gaan kopen, en lekkerder. Alle ingredienten zijn meer dan een jaar houdbaar als je in plaats van verse knoflook een tube knoflook koopt.

Anders koop je tartex? Is na openen niet lang houdbaar maar als je kleine bakjes koopt is zo'n bakje met twee boterhammen wel leeg:
http://www.drogisterij.net/gezondheid/voeding/diversen-natuurvoeding/tartex-bio-smakenset-ii-5x25-g-125g-4005514170597
Met 1 verpakking heb je voor 5 keer een kuipje hartige noodvoorraad.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.915
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #663 Gepost op: 28 april 2015, 14:37:02 »
Dat zijn lekker kleine bakjes ja, zal ik ook eens proberen.

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.230
Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #664 Gepost op: 28 april 2015, 20:27:39 »
(het zakje dat ik minstens vijf jaar geleden in Hannover heb gekocht, is nog steeds halfvol -

Misschien is dat iets dan? (Schabzigerklee dus.)

Goed plan. Is Zwitserse strooikaas niet ook behoorlijk lang houdbaar? Vroeger bij opa en oma deden wij dat ook op brood. :)
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #665 Gepost op: 28 april 2015, 21:13:05 »
Niet geschikt voor een suikervrij dieet, maar wel heel erg lekker: de Biologische Fruitspread aardbeien van de AH

http://www.ah.nl/producten/product/wi58130/ah-biologisch-fruitspread-aardbei

Offline Sam

  • ******
  • 7.148
Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #666 Gepost op: 29 april 2015, 11:43:44 »
Maar die is toch niet een jaar houdbaar als het open is? Er staat "beperkt houdbaar" bij.
Of was het meer een algemene tip?
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Vegatopia

Re: Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #667 Gepost op: 10 juni 2015, 13:00:47 »
Pittige pindakaas

Pindakaas, ik ben er dol op. En dan liefst met een flinke lik sambal erop, lekker pittig. In dit eenvoudige recept zijn die twee onderdelen samengebracht. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar ingrediënten en een keukenmachine.

Source: Pittige pindakaas
« Laatst bewerkt op: 10 juni 2015, 13:47:02 door Eelco »

Re: Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #668 Gepost op: 10 juni 2015, 13:15:05 »
Het zal wel een heel stomme vraag zijn (en ik ben niet eens van plan dit recept te gaan uitproberen, al is het maar bij gebrek aan een geschikte keukenmachine), maar is er een reden om ongebrande pinda's te gebruiken, als het roosteren van die pinda's het eerste is wat je doet?
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Aiko

Re: Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #669 Gepost op: 10 juni 2015, 13:42:38 »
Gebrande pinda's zullen wellicht veelvuldig gezouten zijn?

Re: Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #670 Gepost op: 10 juni 2015, 13:48:47 »
Gebrande pinda's zullen wellicht veelvuldig gezouten zijn?

Je kan ongezouten pinda's kopen, of ongedopte, en anders is het zout er vlot afgespoeld in een vergietje.

En trouwens, er staat ook zout in het recept, dus dat zouden twee vliegen in een klap zijn. :P
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #671 Gepost op: 10 juni 2015, 14:24:39 »
Maar gebrande noten zijn gefrituurd en dat wordt in dit recept niet gedaan.
,,,,فلافل

Re: Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #672 Gepost op: 10 juni 2015, 14:37:40 »
Huh? Waarom heet dat proces dan 'branden'? En levert het frituren een smaakverschil op met roosteren?
Ik heb er trouwens nooit van gehoord dat pinda's gefrituurd worden - is dat proces niet voorbehouden aan andere/echte noten?

En anders koop je dan toch geroosterde pinda's...
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #673 Gepost op: 10 juni 2015, 14:45:02 »
Ik weet ook niet waarom ze het branden noemen maar vaak worden pindas echt gefrituurd. De laatste jaren zijn er ook uit de oven geroosterde te krijgen. Frituren smaakt heel anders dan roosteren zonder vet ja.
Maar Miranda die het recept maakte zal vast ook nog wel posten :-)
,,,,فلافل

Offline jol

  • *****
  • 2.653
Re: Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #674 Gepost op: 10 juni 2015, 15:22:05 »
Echt heel zonde, dat frituren van noten. Het gebeurt met heel veel (alle?) soorten. Let maar eens op als je bij een notenbar komt, ik weet er diverse waar de frituur gewoon in de winkel staat.

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re: Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #675 Gepost op: 10 juni 2015, 18:48:36 »
Inderdaad om de reden die Selly aangeeft. Ik rooster ze liever zelf, meestal zonder olie. En bovendien gaat je keuken er lekker van ruiken  :)

KarinvdM

Re: Re: Broodbeleg - tips?
« Reactie #676 Gepost op: 13 juni 2015, 14:43:36 »
Lekker idee, ik denk dat ik mijn man daar ook wel blij mee maak.
Ik voeg zelf overigens geen olie toe.

Vegatopia

[Gespot] Gespot: Fit Food Salami
« Reactie #677 Gepost op: 17 november 2015, 19:01:27 »
Gespot: Fit Food Salami

Dit keer spotten we vegetarische salami

Source: Gespot: Fit Food Salami

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.571
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: [Gespot] Gespot: Fit Food Salami
« Reactie #678 Gepost op: 02 december 2015, 23:41:55 »
Een geinige Gespot van Joke.
Citaat
Mijn strikt vegetarisch etende dochter vond deze salami helemaal niks. Ze las de verpakking er grondig op na of het écht vegetarisch is en ze heeft moeite met het opeten. Ze vond het te veel op echte worst lijken en dat wilde ze nou net niet meer eten.

Mijn vleesetende zoon daarentegen pakte het uit de koelkast, in de veronderstelling dat het echte salami was, en zei even later: "gatver mam, wat is dit voor rare worst"?
En dat roept natuurlijk meteen de vraag op: smaakt jouw ideale vleesvervanger het liefst zoveel mogelijk als 'echt vlees' (schaam je niet: je behoort tot de meerderheid) of ben je juist een fan van vleesvervangers die geen moeite doen om op vlees te lijken (denk aan falafel en zo).
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: [Gespot] Gespot: Fit Food Salami
« Reactie #679 Gepost op: 03 december 2015, 00:08:02 »
Ik ben van de net-echt-fanclub!