Vegatopia Forum

Broodbeleg, zoet en hartig, ook zelfmaak.

0 leden en 17 gasten bekijken dit topic.

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #560 Gepost op: 02 november 2007, 19:37:23 »
ooh, kokosbrood, dat is zó lekker ...
hartig is wel lastiger he.
wat ik me bedenk: wil ze niet varieren? pannekoeken mee, wraps, pastasalade ...? Maar pubers willen niet opvallen he.
« Laatst bewerkt op: 02 november 2007, 19:38:22 door bambi »
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Antje

  • ****
  • 701
  • Geslacht: Vrouw
    • Idril.nl
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #561 Gepost op: 02 november 2007, 20:00:15 »
Ik hou van fruit op mijn brood, banaan en appel. En ik hou van tomaat met basilicum blaadjes of met tuinkers. Of van een stokbroodje met olie, zongedroogde tomaat, zwarte olijven, zwarte peper, knoflookpoeder en eventueel Bruschetta.
Groetjes, Antje

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #562 Gepost op: 03 november 2007, 00:44:40 »
Of van een stokbroodje met olie, zongedroogde tomaat, zwarte olijven, zwarte peper, knoflookpoeder en eventueel Bruschetta.
Ik heb toch het gevoel dat jij met bruschetta iets anders bedoelt dan ik (ook al omdat jij ze lekker vond door de pasta). In mijn hoofd zijn bruschetta geroosterde stukjes brood met bv tomaten en basilicum erop. Dat stokbroodje van jou zou ik, als het kleinere stukjes waren en niet een heel stokbrood tenminste, een bruschetta noemen, die leg ik er dan niet nog eens bovenop.

Maar nu ben ik wel nieuwsgierig, wat zijn dan volgens jou bruschetta?
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #563 Gepost op: 03 november 2007, 07:47:16 »
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #564 Gepost op: 03 november 2007, 07:47:44 »
Ik denk dat zij er de kruiden mee bedoeld die ook vaak bruschetta(-kruiden) heten, maar dus de kruiden zijn om bruschetta mee te maken (niet dat je die kruiden er per se voor nodig hebt).
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.319
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #565 Gepost op: 03 november 2007, 09:38:38 »
Ja, dat zal het zijn.

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.571
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #566 Gepost op: 03 november 2007, 10:43:35 »
Ah, daarmee is mijn vraag in de 'wat eten we vandaag'-draad ook beantwoord  ;).
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #567 Gepost op: 03 november 2007, 13:05:41 »
appelstroop, honing,? wel erg zoet dan natuurlijk..
kokosbrood, muisjes, vruchtenhagel

Volgens mij zit in kokosbrood altijd gelatine.
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #568 Gepost op: 03 november 2007, 13:30:49 »
Kokos schaafsel roosteren is ook fijn :D
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Antje

  • ****
  • 701
  • Geslacht: Vrouw
    • Idril.nl
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #569 Gepost op: 03 november 2007, 13:39:32 »
Sanja heeft gelijk. (Inmiddels wel met een eigen combinatie van kruiden.)
Groetjes, Antje

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.230
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #570 Gepost op: 03 november 2007, 14:32:46 »
appelstroop, honing,? wel erg zoet dan natuurlijk..
kokosbrood, muisjes, vruchtenhagel

Volgens mij zit in kokosbrood altijd gelatine.

Niet in die shizzle van de biowinkel hoor. :)
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #571 Gepost op: 04 november 2007, 01:26:44 »
Ik denk dat zij er de kruiden mee bedoeld die ook vaak bruschetta(-kruiden) heten, maar dus de kruiden zijn om bruschetta mee te maken (niet dat je die kruiden er per se voor nodig hebt).
Hmm, ik ken die kruiden helemaal niet? Maar het zal wel om kruiden gaan die net als de vet dure dure kruiden voor vegetarisch eten uit de posh-kookshop alhier voornamelijk uit zout bestaan, of E621 bevatten toch?

Zout vind ik vies als je het terug kunt proeven en E621 mag ik niet, dus dat is een hele wereld van kruidenmengels die voor mij onbekend terrein blijft.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #572 Gepost op: 04 november 2007, 07:37:57 »
Nee, als het goed is zit er geen msg in hoor (ok, er zullen vast wel bruschettamixen te vinden zijn met msg, maar de meeste...). Bij Oil & Vinegar kun je ze bv kopen, geloof dat de Xenos ze ook heeft. Hoe het met zout zit weet ik niet, ik heb in ieder geval twee versies waar geen zout in zit (maar die komen dan weer uit Italië dus daar heb je niet zo veel aan).

Er zit meestal gedroogde tomaat, gedroogde knoflook en wat kruiden in.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #573 Gepost op: 04 november 2007, 13:56:42 »
Xenos heeft ze inderdaad.
Er is ook een variant met mangostukjes erdoor verkrijgbaar, maar weet alleen niet meer waar...
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #574 Gepost op: 05 november 2007, 13:55:48 »
Wat geef je aan een tiener die alleen kaas of hagelslag op de boterham lust, die nu plots geen zuivel en chocola meer mag? Tartex, vege tartaar en groentenpate vindt ze afschuwelijk...
Waarom geen zuivel en chocola? Puistjes of een allergie?
Zie ergens in de Rare vragen draad, zou volgens osteopaat mede oorzaak kunnen zijn van vanalles anders....
Zoet beleg gaat nog, het is vooral het hartige waar ik geen weg mee weet.

Gwennepen

Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #575 Gepost op: 01 juli 2008, 10:34:24 »
Ik eet een boterham met Tofutti creamy smooth herbs & chives. Gaat er prima in. :D

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #576 Gepost op: 03 juli 2008, 10:32:52 »
Ik eet een boterham met Tofutti creamy smooth herbs & chives. Gaat er prima in. :D

Dat is inderdaad lekker spul! Ik doe wel altijd wat tomaat en komkommer erop, en evt. wat zongedroogde tomaatjes en/of olijven. Je moet het alleen niet te vaak eten want dan komt het zo je neus uit dat je het vervolgens jaren niet meer wil.

Gwennepen

Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #577 Gepost op: 03 juli 2008, 10:46:08 »
Ik wil het ook een keer door de pasta doen. Is dat wat?

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #578 Gepost op: 03 juli 2008, 10:53:13 »
Hmm, ik heb het wel eens geprobeerd volgens mij, maar ik weet niet zo goed meer wat het resultaat was. Het zou weleens kunnen zijn dat het ging schiften oid, maar zeker weten doe ik het niet.

Gwennepen

Re:Broodbeleg - tips?
« Reactie #579 Gepost op: 03 juli 2008, 11:15:08 »
Ik probeer het wel gewoon een keertje. :) Op een toastje vind ik het ook lekker. En de kindjes ook. :D