Nou, ik ben wel fan!
Courgetterösti
1 flinke aardappel * 1 kleine courgette * 1 ui * 1 ei * 2 el geraspte kaas * 2 el bloem * ½ tl gedroogde dragon * zout en peper * olie om te bakken
Schil de aardappel en was de courgette. Rasp de aardappel en de courgette op de grove rasp. Druk in een theedoek een deel van het vocht er uit. Snipper de ui, splits de ei. Meng in een kom de aardappel, courgette, ui, eidooier, kaas en bloem. Breng op smaak met dragon, zout en peper.
Klop het eiwit stijf.
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Spatel het eiwit in 2 gedeelten door het courgettemengsel. Schep met een lepel koekjes in de hete olie en druk ze iets plat. Bak ze aan beide kanten bruin, schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Houd ze wam in een oven van 100 graden terwijl de resterende koekjes worden gebakken.
Courgette gevuld met kruidenkaas
1 courgette * 1 pakje smeerbare kruidenkaas * verse basilicum * verse rozemarijn * olijfolie * peper uit de molen * zeezout uit de molen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schaaf met een kaasschaaf lange brede plakken van de courgette. Dep ze droog en leg op een beginkant een beetje kruidenkaas. Bestrooi de plak vervolgens met klein gesneden basilicum en rozemarijn, peper en zout. Rol vervolgens de plak op tot een klein rolletje. Van een flinke courgette krijg je ongeveer 20 rolletjes. Leg deze stijf tegen elkaar aan in een klein ovenschaaltje. Sprenkel hier olijfolie over en bak dit in ongeveer 10 min. gaar in de voorverwarmde oven.
Gevulde Courgetterolletjes
2 mooie rechte courgettes * 6 el olie * 2 vleestomaten * 2 uien * 2 teentjes knoflook * 2 zakjes verse basilicum (a 15 g) * 2 el rode pesto * 2 el kappertjes * 3 el paneermeel * 4 el geraspte parmezaanse kaas * 1 pakje verse roomkaas (200 g)
Oven voorverwarmen op 175 graden of stand 3. In een pan water aan de kook brengen. De courgette wassen en in plakken van ca. ½ cm snijden. De buitenste plakken in blokjes snijden De plakken bestrooien met zout en peper en dun bestrijken met olie en op een bakplaat leggen. In het midden van de oven 15 min. bakken. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder de koude kraan en ontvellen en in blokjes snijden.
De courgette uit de oven nemen en laten afkoelen. De ui pellen en snipperen, knoflook pellen en grof hakken, de helft van de basilicum fijn knippen.
In een koekenpan 2 el olie verhitten, de ui, knoflook en courgetteblokjes ca. 5 min. roerbakken. De tomatenblokjes, pesto en gesnipperde basilicum toevoegen en nog ca. 5 min. zachtjes laten sudderen. De kappertjes erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen tot gebruik.
Paneermeel en parmezaanse Kaas mengen. Roomkaas in piepkleine blokjes snijden.
De courgetteplakken op het aanrecht uitspreiden. Op elke plak ½ el roomkaas en ½ el tomatenmengsel leggen. Plak oprollen en met de naad naar beneden in een braadslee of ovenschaal leggen. Dit met alle plakken doen. De rolletjes dun bestrijken met olie en bestrooien met het kaas-paneermeel. In elk rolletje een blaadje basilicum leggen. Schaal in de voorverwarmde oven zetten en in ca. 25 min. warm en gaar laten bakken. Serveren met stokbrood en een frisse salade.