Een tweedaagse interne workshop in Quedlinburg, een mooi vakwerkhuisstadje in de Harz.
Twee dagen lunchbuffet in het hotel, met meer dan genoeg niet-vleesdingen: naast verschillende salades kon men vandaag kiezen uit aardappelkroketjes, gnocchi, polenta met groente, aardappel-broccoli-ovenschotel, broodjes en kaas. De 'vegetarische groentesoep' gisteren bleek toch verdachte balletjes te hebben (schoonheidsfoutje, zullen we maar zeggen), de pastinaaksoep van vandaag was vegetarisch en erg lekker.
's Avonds in een Brauhaus (een brouwerij dus) gegeten, waar de enige serieuze optie tortellini waren. Dat bleken gelukkig niet van die supermarktgevallen te zijn, maar echt smakelijke (zelfgemaakte?) pasta met vulling. Wel jammer dat men altijd schijnt te denken dat vegetariërs dan verder niets hoeven te hebben (we zijn tenslotte asceten, nietwaar). Een paar kerstomaatjes of tomatensaus, een paar blaadjes basilicum en wat Parmezaanse kaas, en misschien zelfs een paar schijven stokbrood met boter, en je hebt met weinig extra moeite en kosten ineens wél een échte afwisselende maaltijd. Nou ja, voor een Brauhaus vond ik dit al heel behoorlijk.
Ondertussen ben ik niet meer de enige vegetariër op het werk - drie leuke nieuwe Indiase collega's zijn ook vegetariër, en een daarvan een behoorlijke foodie. Binnenkort dus een kookafspraak!