kikkererwten meel is heel lang houdbaar net zoals gewoone bloem.
Het word veel gebruikt in de indiaase keuken(daar noemen ze het besan.)
Bijvoorbeeld pakora's worden met besan gemaakt.
zelf gebruik ik het om sausen mee te binden,het is eiwit rijk en ook nog eens makkelijk in gebruik.
Mijn meest gegeten maaltijd door de week is gestoomde groenten en aardappelen met gebakken tofu(naturel) en dan daarbij deze saus
Verwarm een beetje ghi(geklaarde boter) in een pan.Doe daarbij twee flinke scheppen kikkererwten meel.(in verhouding tot bloem heb je wat mee nodig)
dan water en kruiden zoals thijm, rozemarijn..etc.
En dan een scheut shoyu tot de saus (afhankelijk van je smaak nat.)bruin is.
In laten dikken en klaar.
Een makkelijke maaltijd met genoeg vit. eiwit enzo,en mij is opgevallen dat vlees eters er ook van kunnen genieten ,aangezien het niet op vlees lijkt maar tch genoeg smaak heeft (de saus)
Verder dus pakora's(als tempura maar dan zonder ei en indiaas gekruid)
besan met water aanmengen(e.v.t mengen met maizena naar smaak.)Mengen met garam sala en zout,groenten er door heen halen en frituren in ghi(is het lekkerste...)
serveren met tomaten chutney of kokos chutney..lekker