Je vergeet de kaarsjes te noemen, Kiwi.
Quinoasalade met saffraansaus (vegan)Ingrediënten: 200g gedroogde kikkererwten
150g quinoa
een kruidenbouillonblokje
1 rode ui, fijngehakt
1 el olijfolie
100g gedroogde abrikozen, gehakt
100g gedroogde vijgen, gehakt
50g pistachenoten
4 bosuitjes, gehakt
stuk of 6 takjes koriander, gehakt
blaadjes van een stuk of 6 takjes munt, gehakt
een krop ijsbergsla
Voor de vinaigrette: 1 teen knoflook, geperst
1/2 tl zout
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen kaneel
rasp van 1 sinaasappel
4 el extra vierge olijfolie
2 el balsamico
Voor de saffraansaus: 300 ml yofu naturel
enkele saffraandraadjes
2 el extra vierge olijfolie
zout en versgemalen peper
Voorbereiding: Week de kikkererwten een nacht. Kook ze vervolgens tot ze gaar zijn (hier staat geloof ik een uur voor, maar bij mij duurde het vreemd genoeg wel twee uur
).
Spoel de quinoa goed af (om bittere smaak te voorkomen) en laat uitlekken in een zeef.
Rooster voor de saus saffraandraadjes in een droge pan en maal ze min of meer fijn in een vijzel. Roer de saffraan door de yofu, voeg de olijfolie toe en peper en zout naar smaak. Laat minstens 30 minuten staan.
Breek een aantal (in dit geval negen
) bladeren sla van de krop af, was ze en laat uitlekken.
Bereiding: Rooster de quinoa enkele minuten in een droge pan tot de korrels goudbruin zijn en opspringen. Voeg 350 à. 400 ml. water toe en het bouillonblokje en breng aan de kook. Kook de quinoa vervolgens 10-15 minuten. Meng intussen alle ingrediënten voor de vinaigrette. Laat de quinoa net droogkoken of anders goed uitlekken en roer de vinaigrette door de warme quinoa. Fruit de ui enkele minuten in de olijfolie en voeg deze met de resterende ingrediënten toe aan de quinoa.
Doe een paar scheppen quinoasalade in ieder blad ijsbergsla en schep er wat saffraansaus op.