Verbleven in hotel de 14 Sterren ten westen van Den Burg. Heel prettige, rustige kamers.
Het eraan verbonden restaurant De Worsteltent, dat je ook als niet-hotelgast kan bezoeken, is een gezellige verbouwde schuur. Er staan twee vrij ingenieuze vegetarische hoofdgerechten op de kaart en vooraf is er ook lekkere vegetarische tomatensoep. Je kan in je verblijfsarrangement ook een vegetarisch verrassingsmenu vragen, levert geen probleem op en je krijgt dan ook andere gerechten dan op de kaart (was onder andere een frisse sla met groenteblokjes en een met groentemousse gevuld koolblad met tomatensaus.)
Wat vreemd, maar het is een gewoonte die wel meer in Nederlandse middenklasse-restaurants voorkomt, is de standaard-toevoeging van enkele bijgerechten zoals frites of gebakken aardappelen, slaatje of groenten, en steevast appelmoes, en dit bij alle hoofdgerechten, ongeacht de samenstelling. More is less is dan soms wel van toepassing. De borden waren zeer mooi gedresseerd, met vele kleurschakeringen en streepjes saus, lust voor het oog. Een enkele keer had ik wat meer aciditeit of zoute afsmaak en minder zoetheid gewenst, zoals in een pompoentaart (al een zoete groente) met gorgonzola die ik niet proefde en wat te zoete paprikasaus.
Maar hoe dan ook, een prettig adres met vlotte, vriendelijke mensen, losse sfeer en
keuken met licht mediterrane toets die de middelmaat beslist overstijgt.