die dikke plakken die vacuum verpakt zijn die zijn iets smeuiger dan de seitan uit potten en daarbij makkelijker te bereiden! maar, die uit potten - mits goed klaargemaakt - is wel lekkerder!
eigenlijk kun je alle kanten op met seitan, heel basic:
kruiden met peper, zout en evt. wat andere kruiden (bijv. tofukruiden, cajun, shoarmakruiden etc.) en flink opbakken - zorgen voor een krokant laagje eromheen, is het lekkerst. je moet zelf maar uittesten welke smaak je er het beste bij vindt passen.
verder is het erg lekker om het te marineren (een ruime middag laten staan) in ketjap, knoflook, kerrie, paprikapoeder, sambal/peper en vervolgens aanbakken.
-lekker om zo op te eten
je kunt er op het laatst nog champignons of oesterzwammen aan toe voegen, wordt het wat zachter van.
ook kun je het in roerbakschotels toevoegen, of bij pasta met brocolli, champignons en sojaroom. ook lekker is als je een pompoenlasgna maakt door een gladde saus van pompoen te maken (bijv. met sojaroom) en laagjes pompoen af te wisselen met laagjes seitan (wel eerst opbakken met kruiden).
en, het is prima spul voor de 'kerst-gourmet', maakt de kerst toch wel weer een beetje leuker
heb nog wel veel meer recepten, maar dat lijkt me een beetje teveel worden