Goed dat die voor twee pies nu ook bij BOL te krijgen zijn? Ik wil eigenlijk nog steeds een vierpitter, nog even over denken dus.
Zomaar wat recepten, zonder hoeveelheden, kan ik later wel toevoegen:
Quiche-achtige vullingen:
- Bladerdeeg met een vulling van champignons, prei, ei, beetje room, en kaas. Champignons en ei voorbakken zodat het vocht er uit is, af laten koelen, mengen met ei en kaas, paar slagen van de pepermolen.
- Bladerdeeg met een vulling van diepvries spinazie, ei, blauwe kaas en oude kaas (spinazie goed laten ontdooien en uitlekken).
Pie-vullingen:
- Korstdeeg met een vulling van gare aardappelblokjes, doperwten (kan uit blik), wortel (kan niet uit blik, dat wordt prut), snel opgebakken met een goede garam masala, ui en een chili pepertje, beetje water of bouillon erbij om het wat vochtig te maken . Dit is een redelijk droge vulling, lijkt een beetje op samosa.
- Korstdeeg met groentevulling: restjes groenten verwarmen in wat bouillon of vegetarische jus, binden met wat klontjes boter/bloemmengsel, het moet een beetje ragout achtig worden. Lijkt nog het meest op een engelse pie, zeker als je vegetarische jus gebruikt.
Zoete vullingen:
- Bladerdeeg met appel, rum, rozijnen en suiker
- Korstdeeg met rood fruit, even opkoken met eventueel wat suiker en het vrijgekomen sap binden met maizena tot het een wat stevigere massa is. Voordeel van de pie-maker is dat het niet uitloopt, op een bakblik wordt dit altijd een drama met uitlopen.