Tateratetaaaaa: mijn eerste hartige taart is goed gelukt.
Tuurlijk issie voor verbetering vatbaar, maar hij is meer dan eetbaar geworden.
Hij is gedeeltelijk gebaseerd op de spinazie-olijventaart uit het boekje Taart, zoet en hartig:
http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=13;action=display;threadid=8169De volgende keer gebruik ik denk ik belegen kaas ipv jong belegen en feta zou hier ook heel goed in gaan. Iets minder melk zou ook geen kwaad kunnen.
Helaas was de paneermeel op de bodem iets te overheersend, maar de bodem bleef daardoor wel ietwat knapperig.
Wat ging erin:
Bladerdeeg voor de bodem
1 pak diepvries spinazie (450 g)
1 doosje kerstomaatje, ge4endeeld
2 uitjes
half bolletje knoflook
kappertjes
zwarte olijven, gehalveerd
papadew pepertjes, fijngesneden
verse munt, oregano en basilicum
125 g slagroom
4 eetlepels Paturain
3 eieren
150 g geraspte jong belegen kaas
melk om het kaas-ei-mengsel wat dunner te krijgen
peper en zoutUi fruiten in een pan, na een minuut de bevroren spinazie erbij. Dit lekker zacht laten worden. Tegen het eind plakjes knoflook erbij, zodat ze wat zacht kunnen worden.
In een andere kom tomaatjes, olijfjes, kappertjes, pepertjes en de kruiden mengen. De spinazie van het vuur afhalen en als het iets afgekoeld is, de groenten erdoor doen. Vervolgens in een zeef goed laten uitlekken.
Slagroom, kaas, Paturain, eieren en evt. melk door elkaar roeren.
Een springvorm invetten en bekleden met de, ontdooide, bladerdeeg. Evt. kun je op de bodem wat paneermeel doen.
De 2 mengsels door elkaar roeren en in de springvorm gieten.
30 tot 40 minuten op 200 graden.