Vegatopia Forum

Pie, pasteien, hartige taarten en quiches

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Pie, pasteien, hartige taarten en quiches
« Gepost op: 10 maart 2005, 13:14:37 »
In het boekje Taart, zoet en hartig staat ook een recept voor preitaart. Ze voegen geen extra groente toe, maar wel een eetlepel verse tijmblaadjes.

« Laatst bewerkt op: 10 maart 2005, 13:15:55 door Hizikigrrrl »

Elsbeth

Re:Quiches & taarten
« Reactie #1 Gepost op: 10 maart 2005, 13:15:09 »
Maar degene die geen champs lust komt niet,

Je kent mijn zus ??? ?
wat een flauwe grap :P

Elsbeth

Re:Quiches & taarten
« Reactie #2 Gepost op: 10 maart 2005, 13:16:26 »
een eetlepel verse tijmblaadjes.
Klinkt lekker, maar is dat niet heel duur? Verse kruiden bij AH zijn afschuwelijk duur, maar bij Turk enzo ook wel en dan maak ik nooit alles op  :-\ Wil graag mijn eigen kruiden gaan kweken!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #3 Gepost op: 10 maart 2005, 13:17:51 »
een eetlepel verse tijmblaadjes.
Klinkt lekker, maar is dat niet heel duur? Verse kruiden bij AH zijn afschuwelijk duur, maar bij Turk enzo ook wel en dan maak ik nooit alles op  :-\ Wil graag mijn eigen kruiden gaan kweken!

Ik koop ze meestal bij Super de Boer, maar ik weet eerlijk gezegd niet hoeveel ze kosten. Je kunt wat je overhoudt wel invriezen, dus je doet er best lang mee.

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re:Quiches & taarten
« Reactie #4 Gepost op: 10 maart 2005, 13:17:58 »
o
:O
Maar is dit ook begrijpelijk? ;)

Wat snap je er niet aan dan?

ironie moet je niet gaan uitleggen.
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

Re:Quiches & taarten
« Reactie #5 Gepost op: 10 maart 2005, 13:18:40 »
o
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re:Quiches & taarten
« Reactie #6 Gepost op: 10 maart 2005, 13:19:50 »
o
:O
kunnen we weer van voren af aan beginnen.
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

Elsbeth

Re:Quiches & taarten
« Reactie #7 Gepost op: 10 maart 2005, 13:20:06 »
een eetlepel verse tijmblaadjes.
Klinkt lekker, maar is dat niet heel duur? Verse kruiden bij AH zijn afschuwelijk duur, maar bij Turk enzo ook wel en dan maak ik nooit alles op  :-\ Wil graag mijn eigen kruiden gaan kweken!
Ik koop ze meestal bij Super de Boer, maar ik weet eerlijk gezegd niet hoeveel ze kosten. Je kunt wat je overhoudt wel invriezen, dus je doet er best lang mee.
En dat is dus zoooo irritant: heb geen vriezer! Not your fault, je bedoelt het goed! Zal eens kijken naar gedroogde tijm, kost geen drol en is misschien ook wel lekker erdoor.

Elsbeth

Re:Quiches & taarten
« Reactie #8 Gepost op: 10 maart 2005, 13:20:40 »
o
Zo krijg ik mijn post-aantal ook wel omhoog...

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re:Quiches & taarten
« Reactie #9 Gepost op: 10 maart 2005, 13:22:10 »
o
Zo krijg ik mijn post-aantal ook wel omhoog...
Dat is dus de bedoeling!
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

Offline dorinka

  • ****
  • 741
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #10 Gepost op: 10 maart 2005, 13:33:42 »
je zou ook ergens een potje thijmplant kunnen kopen, en dan in een grotere pot zetten, want de winkel potjes zijn niet helemaal groot genoeg (onze Ehdah heeft van die keukenplantjes, waaronder thijm)
maar een bakje gefdroogde kan ook.
Tauge zou je er ook doorheen kunnen doen, maar of dat goed samengaat met thijm weet ik niet, en (diepvries) spinazie zou eventueel ook nog kunnen. (Maar dan wordt het weer snel een spinazietaart)
Zo.

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #11 Gepost op: 10 maart 2005, 18:17:29 »
pastinaak? pompoen?
Za Zemiata!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Quiches & taarten
« Reactie #12 Gepost op: 10 maart 2005, 18:59:10 »
Ik ga vanavond een preitaart met geitenkaas maken, zongedroogd tomaatje erdoor etc. Welke groente is nog meer lekker in combinatie met prei? Champs lijkt mij zelf lekker, maar ik ben nog opzoek naar een andere betaalbare (!) toevoeging. Wie helpt?

Peen.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #13 Gepost op: 11 maart 2005, 21:07:39 »
Tateratetaaaaa: mijn eerste hartige taart is goed gelukt.
Tuurlijk issie voor verbetering vatbaar, maar hij is meer dan eetbaar geworden.
Hij is gedeeltelijk gebaseerd op de spinazie-olijventaart uit het boekje Taart, zoet en hartig: http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=13;action=display;threadid=8169


De volgende keer gebruik ik denk ik belegen kaas ipv jong belegen en feta zou hier ook heel goed in gaan. Iets minder melk zou ook geen kwaad kunnen.
Helaas was de paneermeel op de bodem iets te overheersend, maar de bodem bleef daardoor wel ietwat knapperig.


Wat ging erin:

Bladerdeeg voor de bodem
1 pak diepvries spinazie (450 g)
1 doosje kerstomaatje, ge4endeeld
2 uitjes
half bolletje knoflook
kappertjes
zwarte olijven, gehalveerd
papadew pepertjes, fijngesneden
verse munt, oregano en basilicum
125 g slagroom
4 eetlepels Paturain
3 eieren
150 g geraspte jong belegen kaas
melk om het kaas-ei-mengsel wat dunner te krijgen
peper en zout



Ui fruiten in een pan, na een minuut de bevroren spinazie erbij. Dit lekker zacht laten worden. Tegen het eind plakjes knoflook erbij, zodat ze wat zacht kunnen worden.

In een andere kom tomaatjes, olijfjes, kappertjes, pepertjes en de kruiden mengen. De spinazie van het vuur afhalen en als het iets afgekoeld is, de groenten erdoor doen. Vervolgens in een zeef goed laten uitlekken.

Slagroom, kaas, Paturain, eieren en evt. melk door elkaar roeren.

Een springvorm invetten en bekleden met de, ontdooide, bladerdeeg. Evt. kun je op de bodem wat paneermeel doen.
De 2 mengsels door elkaar roeren en in de springvorm gieten.

30 tot 40 minuten op 200 graden.

« Laatst bewerkt op: 11 maart 2005, 21:08:37 door Hizikigrrrl »

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Quiches & taarten
« Reactie #14 Gepost op: 27 maart 2006, 18:14:21 »
Ik heb nooit eieren in huis, maar omdat ik nu twee verjaardagstaarten ga bakken heb ik er 12. Ik houd er drie over en omdat ik normaal nooit ei heb, wil ik eens een quiche maken, want dat heb ik al zo lang niet gegeten.

Wat is een echt lekkere quiche? Ik heb waarschijnlijk ook nog wel wat kaas over. En wat betreft groenten ben ik redelijk vrij.

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #15 Gepost op: 27 maart 2006, 18:21:29 »
Eén van mijn favorieten is kaas-uientaart. Uien bakken tot ze lekker zoet zijn, knoflook er door, beetje provençaalse kruiden, ca. 150 gr. geraspte kaas er door, en ik doe zelf altijd 4 eieren, maar met 3 zal het ook wel voldoende stollen denk ik.

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Quiches & taarten
« Reactie #16 Gepost op: 27 maart 2006, 18:25:17 »
Een lekker vette prei-quiche met slagroom, ei en kaas. Yum.
,,,,فلافل

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Quiches & taarten
« Reactie #17 Gepost op: 27 maart 2006, 18:41:48 »
Leg je bij een quiche bladerdeeg op de bodem en wordt dat dan niet nat van het mengsel?

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Quiches & taarten
« Reactie #18 Gepost op: 27 maart 2006, 18:43:45 »
Leg je bij een quiche bladerdeeg op de bodem en wordt dat dan niet nat van het mengsel?

Niet als het vettig genoeg is, maar bladerdeeg is natuurlijk eigenlijk vies. Er is ook bladerdeeg speciaal voor quiche (is eigenlijk ook vies).
,,,,فلافل

Offline Sæna

  • ***
  • 294
Re:Quiches & taarten
« Reactie #19 Gepost op: 27 maart 2006, 18:51:07 »
Een trucje om de vulmassa vooraf een beetje te binden, is wat bloem erdoorheen en dan 1 minuut laten smoren. En de massa eerst een beetje laten afkoelen en niet kokendheet in de vorm gieten. En/of de bodem eerst bakken met een vulling van gedroogde bruine bonen, zeggen ze. Daarna kun je de bonen wel weggooien. Ik heb het zelf nooit gedaan, trouwens.
« Laatst bewerkt op: 27 maart 2006, 18:52:27 door Sæna »