Maïskolven, dus.
Kook ze eerst iets van 10 minuten (geen zout in het water doen!).
Marinade 1: olijfolie, sesamolie, ketjap, limoensap, uitgeperst teentje knoflook.
Marinade 2: olijfolie, sesamolie, teriyakisaus, citroensap, uitgeperst teentje knoflook. (Dees' heb ik alleen zelf gegeten op de bbq geloof ik, dus dit wordt voor iederéén een verrassing! :smaail:)
Laat lekker lang intrekken, een nacht ofzo. Roer af en toe eens om (in je pyjama, hihi
).
Ik ben niet zo goed in verhoudingen
, maar voor wie denkt dat echt niet zelf te kunnen uitvogelen, kan ik mijn geheugen / rondslingerende papiertjes er misschien nog eens op naslaan om te zien hoe ik het ook weer precies heb gedaan.
Edit: ik heb de verhoudingen teruggevonden: voor 4 maiskolven gebruik je plusminus 2 el olijfolie, 1 el sesamolie, 2 el sojasausachtige en sap van 1/2 à 1 citroen/1 à 2 limoenen.
Iets van 20 minuten op de barbecue.
Denk ik. En klaar!
Ja, komóp! Vraag zulke dingen dan ook níet 's avonds láát!
(Ik had bezoek, dus ik las dit pas laat, ja)