Femke schreef in een draad die over een seconde niet meer zal bestaan:
Ehm... tapas, daar gaat ´ie dan:
*wat erg lekker is, is dunne sneetjes stokbrood grillen, en er dan pesto, wat reepjes zongedroogde tomaat en wat geschaafde parmezaanse kaas op te doen.
*die champignons, tja ik doe altijd maar wat en dat lukt altijd wel. Gewoon bakken in de pan en allerlei kruiden en wat bouillon toevoegen en even laten pruttelen (evt ze eerst in die kruiden marineren).
* gebakken aardappeltjes met cajunkruiden en bieslook, geserveerd met aioli=knoflookmayo.
Recept voor aioli uit het grote vegetarische kookboek (koneman): doe twee eierdooiers in en middelgrote kom, voeg drie grote teentjes knoflook toe en 2 tl citroensap, in 30 sec. luchtig en romig kloppen. Al kloppend de 2,5 dl olijfolie toevoegen met een theelepel tegelijk. Dan nog 2 tl citroensap en zout en witte peper.
*gegrilde stokbroodjes met blauwe kaas
*patatas bravas, gebakken aardappeltjes met ui, knoflook, een paar scheuten tomato frito en scherpe kruiden.
*geitenkaasjes in bladerdeeg met thijm en honing
*of tomatenbruschettas, zie hier:
http://www.deliaonline.com/recipes/r_0000001427.asp