De oude draad is opgenomen in de eeuwige jachtvelden van Jan's Keuken, maar voor goede curries is natuurlijk altijd plaats.
Vrij naar een recept uit het boek 'Curries' van Rebo Productions:
Pisang Kofta (dat is buitenlands voor 'bananenballen')
2 bakbananen
1 ui, fijngesnipperd
1 el gesnipperde gember
1 el verse koriander, gesneden
6 groene chili's, gesneden
1/2 tl witte peper
snufje zout
Kook de bananen (30 min), schil ze en prak ze fijn. Laat afkoelen en meng de rest erdoorheen. Maak er ongeveer vijftiel balletjes van die je frituurt.
Rooster 6 kardemompeulen
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
doe er een gesnipperde ui bij, 1 el gehakte gember, 1 el gehakte knoflook en bak tot de ui begint te bruinen.
Giet er 200 ml gezeefde tomaten, 1 tl chilipoeder en een snufje zout bij. Even laten pruttelen, specerijen eruit vissen.
400 ml water erbij gieten. Als het weer kookt, pan van het vuur halen, 4 el room en 1 tl honing erdoorheen roeren.
Mik de ballen in een ovenschaal, giet de saus eroverheen, bestrooien met verse foelie.
10 minuten laten stoven in de oven (200 graden). Garneren met verse koriander en serveren met rijst.