Poffen!
Gepofte zoete aardappel
Voor 4 personen:
4 niet te grote gave zoete aardappels
100 g hüttenkäse
4 tl roze peperkorrels, fijngestampt
zout, peper
optioneel: wat blaadjes rucola, waterkers of veldsla
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de zoete aardappels goed schoon, maar schil ze niet. Pak ze individueel in, in aluminiumfolie. Pof ze in de oven, dit duurt ongeveer 40 minuten, maar prik na 25 alvast een keer in om te controleren of ze niet al gaar zijn. Meng in de tussentijd de hüttenkäse en de roze peper. Breng op smaak met zout en peper. Haal de aardappels uit de folie als ze gaar zijn. Kerf in het midden een sneetje, verdeel er de hüttenkäse over en garneer eventueel met de rucola. Leg op elk bord een lepeltje om de aardappel op bord mee uit te lepelen, laat het schilletje liggen.