Vandaag ga ik eten:
Rode linzen/paprika curry
2 theel. olie
1 ui, in stukjes
2 knoflookteentjes, gehakt
1 eetl. kerriepoeder
150 gr. rode linzen
rode paprika, in stukjes
gele paprika, in stukjes
groene paprika, in stukjes
1 aubergine, in blokjes
600 ml. groente bouillon
blik tomatenstukjes
2 eetl verse gehakte koriander
zout en peper
1. Bak in de olie de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Roer de kerriepoeder erdoor en bak nog even mee.
2. Roer de linzen, paprikastukjes en de aubergine erdoor, giet de bouillon erover en breng aan de kook. Deksel erop, laag vuurtje en 40 minuten laten pruttelen, tot de linzen zacht zijn. Af en toe roeren.
3. Roer de tomatanstukjes erdoor, voeg zout en peper toe en laat, zonder deksel, nog een minuut of 15 pruttelen, totdat het de goede dikte heeft. Roer de koriander erdoor en dien op.
Gisteren heb ik gegeten:
Quorn goulash:
1 bakje (Italiaanse) quornstukjes
125 gr. sjalotten, in stukken
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 courgettes, in stukjes
2 wortelen, in stukjes
1 blik tomatenstukjes
300 ml. groentebouillon
1 eetl. paprikapoeder
zout
vers gemalen peper
400 gr. witte bonen (uit pot of blik), afgegoten
1 eetl. bloem of maismeel
2 eetl. water
1 eetl. magere creme fraiche (eventueel, wel erg lekker)
1. Doe in een groete roerbakpan een klein beetje olie (met een kwastje of zo) en roerbak de quorn, sjalotjs, bleekselderij, courgettes en wortel, op een hoog vuur, ongeveer 5/6 minuten totdat de groentes licht beginnen te bruinen. Doe er een klein beetje water bij als het begint aan te bakken.
2. Doe de tomatenstukjes, bouillon, paprikapoeder erbij en voeg naar smaak zout en peper toe.
3. Doe er een deksel op en laat 15 minuten pruttelen.
4. Voeg de bonen toe, roer het water door de bloem of maismeel, en doe dit erbij.
5. Breng al roerende aan de kook en laat het een beetje binden.
6. Doe de deksel er weer op en laat nog een minuut of 10 sudderen, totdat alle groentes gaar zijn.
7. Doe er eventueel een klodder creme fraiche op.
Groetjes,
Tigger